Een hypotheek om alleen weer te bouwen aan een nieuwe toekomst

Of je nu getrouwd bent of samenwonend bent. Er moet beslist worden wat er met de gezamelijke woning gaat gebeuren. Samen kijken we wat de beste oplossing is.

Hoe ziet het proces voor het aanvragen van een hypotheek bij het uit elkaar gaan eruit?

Het proces van het regelen van een hypotheek wanneer je uit elkaar gaat, bijvoorbeeld bij een scheiding of het beëindigen van een relatie, kan complex zijn. Hier zijn de stappen die je kunt nemen.

1. Informeer ons

Als je besluit uit elkaar te gaan, bel/app of mail ons zo snel mogelijk , vooral als beide partijen op de hypotheek staan vermeld.

2. Evalueer de hypotheek en de woning

Wij bekijken de details van de huidige hypotheek, inclusief het openstaande saldo, de rente en de looptijd. Laat eventueel de waarde van de woning bepalen door middel van een taxatie.

3. Beslis over de woning

Bepaal wat er met de woning gaat gebeuren. Ga je de woning verkopen, uitkopen of de hypotheek oversluiten? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals wie er in de woning blijft wonen, wie de hypotheeklasten gaat dragen en wat financieel haalbaar is.

4. Hypotheekaanpassingen

Afhankelijk van de beslissing over de woning, kunnen er aanpassingen aan de hypotheek nodig zijn. Dit kan inhouden dat een van de partijen de andere uitkoopt, dat de hypotheek wordt herzien of dat de woning wordt verkocht en de hypotheek wordt afgelost.

5. Juridische afwikkeling

Laat de juridische afwikkeling van de scheiding regelen door een advocaat, vooral als er sprake is van gedeelde eigendommen zoals een huis. Zorg ervoor dat alle afspraken duidelijk worden vastgelegd in een overeenkomst om toekomstige geschillen te voorkomen.

6. Energiezuinige apparaten

Houd open communicatielijnen met de ons gedurende het hele proces. Zorg ervoor dat we op de hoogte zijn van eventuele wijzigingen in de eigendomssituatie en dat alle benodigde documentatie wordt verstrekt.

1. Isolatie verbeteren

Begin met het verbeteren van de isolatie van je huis. Dit omvat het isoleren van muren, vloeren en daken, evenals het vervangen van enkel glas door dubbel glas of zelfs HR++ glas. Goede isolatie helpt warmteverlies te verminderen en houdt je huis warmer in de winter en koeler in de zomer.

2. Energiezuinige verwarmingssystemen

Overweeg om over te stappen op energiezuinige verwarmingssystemen, zoals een hoogrendementsketel, warmtepomp of zonneboiler. Deze systemen verbruiken minder energie en kunnen je energierekening aanzienlijk verlagen.

3. Energiebesparende verlichting

Vervang traditionele gloeilampen door energiezuinige LED-lampen. LED-lampen verbruiken veel minder energie en gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen.

4. Zonnepanelen installeren

Overweeg om zonnepanelen op je dak te installeren om je eigen duurzame energie op te wekken. Zonnepanelen kunnen helpen om je energierekening te verlagen en dragen bij aan een schonere energievoorziening.

5. Waterbesparende maatregelen

Installeer waterbesparende voorzieningen zoals waterbesparende douchekoppen, toiletten met een laag verbruik en kraan- en lekdetectiesystemen. Deze maatregelen helpen niet alleen om water te besparen, maar verminderen ook je energieverbruik omdat er minder energie nodig is om water te verwarmen.

6. Communicatie met ons

Vervang oude apparaten door energiezuinige modellen met een hoog energielabel. Let bij de aankoop van nieuwe apparaten op het energieverbruik en kies voor modellen met een A+++ label voor optimale energiezuinigheid.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Volg de ontwikkelingen in de hypotheekmarkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over hypotheken.

Contact

Leyenbroekerweg 29
6132 CA Sittard

+31 (0)6 526 738 53
info@deduurzamehypotheekadviseur.nl

© 2024 De Duurzame Hypotheekadviseur – door Studio Sans Serif